Thaiföld - Szórakozás

(Oldalak) > > > Szórakozás

Thaiföld egy nagyszabású ország ami a gyönyörű és az érdekes helyeket illeti. Tényleg mindenki megleli a neki kedveset. Thaiföldön együtt van a hagyomány és a modern művészet, a kristálytiszta tenger délen és a titokzatos messzeségek északon, Bankok elvarászolja kétarcúságával – éjszakai és nappali életével. Menjünk, nézzünk meg egypár érdekes helyet, amelyeket érdemes megtekintenie.

Bangkok

A szokásokhoz híven, kezdjük először a thai fővárossal. Az elmúlt években a lakosság száma a hihetetlen hat millióra emelkedett. Bankok egy jelentős és modern metropolisz Ázsia délkeleti részében. Nem mondható el róla, hogy szép város, de elvarázsolja történelmével, amelyről minden egyes lépésnél meg is győződhet. A város eredeti neve Krung Thep, amely Angyalok városát jelenti.

Bangkok általánosan két részre van felosztva – keletire és nyugati részre. A keleti rész alatt értjük magát Bankokot, amely régebbi részében található a templomok és paloták nagy része, és az indiai és a kínai negyed is. A kínai negyed ismert keskeny utcácskáiról, ahol a legkülönfélébb termékeket kínálják az utcai árusok. A másik részt Thonburinak hívják és 1782 – ig mint főváros szolgált.

Bankok mindenfajta csábításnak a keveréke. A modern bevásárlóközpontok, vidámparkok, luxus hotelok, diszkók és szerelemházak, ezek mind tipikusak Bankokra. Itt él Thaiföld lakosságának 10 % - a.
Bankokban sok helyet lehet fellelni, amelyeket meg kell nézni.

A királyi palota és a Wat Phra Kaeo

Ezek a tipikus emlékek a város igazi szíve. A komplexum négy fallal van körbevéve, amelyek kb. 1 900 m hosszúságúak. Az egész területen talál nagyszámú gyönyörű történelmi építményeket és templomokat. A legismertebb a Wat Phra Kaeo, vagyis a Smaragd Buddha Temploma, amely a legszentebb szimbóluma Thaiföldnek – Smaragd Buddha. Mi is ez pontosan? A kis szobrocska zöld jadeitből van kifaragva, egy magas állvanyon áll. Érdekessége, hogy minden egyes szezonban más kosztümbe öltözik, hárommal rendelkezik összesen.

Említést érdemel az egyik legrégebbi templom is Wat Pho városában (itt található az egyik legnagyobb attrakció, a fekvő Buddha), a Nemzeti Múzeum és a Sanam Luang templom, amelyben a királyi család tagjainak hullaégetése is folyik. Egy másik érdekes hely az úszó piac, a Damnoen Sadduak és a figyelemfelkeltő kínai negyed.

 

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok