Thaiföld - Phuket

(Oldalak) > > > Phuket

Phuket, Thaiföld legnagyobb szigete majdnem 550 km2 kiterjedésű területével gyönyörű hely a pihenéshez és a természeti szépségek megtekintéséhez. Azért érdekes, mert a szárazfölddel a híres Saphán Sarasim vagyis a Szerelmesek hídjával van összekötve. Annak ellenére, hogy ez a sziget az egyik leglátogatottabb thaiföldi célállomás, megőrizte természeti kulisszáit, csodálatos tengerpartjait és az azúrkék tengert. Nem véletlenül nevezik Dél gyöngyszemének.

Érdekességek Phuketről

Népszerűségét elsősorban nem mindennapos, de annál szebb környezetével vívta ki. Hegyek, esőerdők, pálmakertek, fehér tengerpartok és az azúrkék tenger. Ez a kombináció az igazi csalogató a nyugalom kedvelőinek. Phuket inkább mozgalmas kulturális életet kínál gazdag éjszakai élettel, de nyugodtabb és pihenésre kitűnő helyekben sincs hiány. Nem hiányzik innen a sportlehetőségek és a kulturális központok széles skálája sem, úgy, mint az óceánografikai múzeum és egy sor fesztivál, ünnepség és az Új Év pulzáló ünneplése.

Látnivalók Phuketban

Phuket igazán megfelelő hely azoknak, akik előnyben részesítik a magasabb standardot mind a vásárlás, elszállásolás vagy szolgáltatások terén. A sziget elkápráztatja tengerpartjával és a golf szerelmeseinek rendelkezésre álló 5 golf – pályájával. Azok, akik Thaiföldre a tenger alatti világ megismerése céljából érkeznek, nem fogják megbánni az utazást. Phuket – ben ugyanis több szát búváriskola működik és a 100 kilométerre távoli Szimiláni – szigeteken a látótávolság eléri a majdnem 40 métert.
Most pedig ismerkedjünk meg Phuket sziget leghíresebb tengerpartjaival.

Banglao Bay

Banglao Bay egy elvarázsolt széles öböl, amely hat kilométeres stranddal, luxus hotelokkal és villákkal büszkélkedik. Itt él szintén a tőzsgyökeres lakosság is, akik elsősorban halászatból élnek. Ha úgy dönt, hogy felfedezi ezen vidék északi részét, akkor olyan érzése lesz, mintha egy mások által eddig nem érintett helyen állna. Hogy is mondjuk, egy igazi paradicsom a Földön.

Kamala Beach

Kamala beach egy homokos tengerpart Patong városától északra. Kamala Beach főleg nyugodt légkörével vonzza a turistákat, mivel eddig ide még nem tört be a tömeges idegenforgalom, és ezért itt a főszezonban is nyugodt, pihenésre alkalmas légkör uralkodik. Ez a vidék a szörfösöket is csábítja. Májustól októberig ideális feltételeket találni a szürfözéshez. Azonban a legnagyobb itteni attrakció az éjszakai Phuket FantaSea – egy szórakoztató park, amelyet az egész szigetről látogatnak.

További gyönyörű tengerpart  a Kata Beach, ahol hagyományos éttermek és buja éjszakai élet létezik, Karon Beach az éjszakai sétányaival és természetesen nem szabad hiányoznia a  Patong Beach - nek, ahol a legsűrűbb az idegenforgalom. Itt nyugalmat nehezen élhet át, azonban Patong Beach sokoldalú sport – és családi tevékenységeket kínál.

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok