Thaiföld - Pénznem és árak

(Oldalak) > > > Pénznem és árak

Thaiföld ismeretes alacsony árairól. Sok turista látogat ide éppen az előnyös piaci vásárlásokért és azért is, mert itt nagyon kevés pénzből is meg lehet élni. Az egész világon híresek a világmárkák utánzatainak piacai, ahol ruházatot, órákat, cipőket, kozmetikát, parfümöket lehet beszerezni. A kínálat végelláthatatlan.

Értékelés: Thaifold last minute utak, letenky

Az aktuális árfolyam

Az aktuális árfolyam körülbelül 560 Ft 100 thai Bachtáért. Thaiföldön amerikai dollárral is lehet fizetni, ahogy azt a turisztikai övezetkben megszokhattuk. A készpénzt bármelyik bankban vagy akár a hotelban is beváltják. A távolabbi helyekre vigyünk magunkal inkább készpénzt, mint bankkártyát.
Ha ajándékot szeretne venni vagy csak meg szeretné örvendeztetni érzékeinket, az alacsony árak biztos, hogy meglepik majd, de akkor is szükséges alkudozni. Ez Thaiföldre tipikus.

Hívások ára Thaiföldön

Ami azonban nem fogja boldoggá tenni, az a Magyarországra irányuló hívások ára. Roamingon keresztül az 500 – 600 Ft – os díjat is elkérhetik percenként.

Ha az élelmiszerek vagy más áru irányadó árai érdeklik, akkor olvasson tovább.

Élelmiszerárak Thaiföldön

Az ételek ára a piacokon körülbelül 30 – 40 bahta között mozognak, a jobb éttermekben 50 – 80 bahtáért ehet. Különbség abban van, hogy a jobb éttermekben elfelejtheti az alkudozást, itt az árak fixek. Úgy ahogy a nyugati országokba, úgy ide is betört már a McDonalds és más gyorsbüfé lánc. Mi azonban inkább a hagyományos thai sülttésztát ajánljuk megkóstolni, amelyet majdnem bárhol vehet és  20 – 30 bahtába kerül.

Italok

Általánosságban ajánljuk, hogy palackozott vizet vásároljon, körülbelül 10 – 20 bahtára fog kerülni. A sör ára 40 – 50 bahta között mozog. A többi italból még érdekes a narancssárga édes tea sűrített tejjel és nagyon ízletesek a friss gyümölcslevek ( kb. 20 bahta ).

Más irányadó árak, amelyek érdekelhetik

Kölcsönzés, búvárkodáshoz felszerelés: kb. 20 bahta
Vidámparkba való belépés:   kb.  50 bahta
A királyi palotába belépőjegy:  kb.  200 bahta
Jegy (városi közlekedés ):   kb.  5 – 10 bahta
Autókölcsönzés:    kb.  – 1500 bahta /nap
Internethasználat:    30 – 50 bahta /óra
Egésznapos kirándulás étellel:  kb.  250 bahta

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok