Thaiföld - Pattaya

(Oldalak) > > > Pattaya

Ha azt a szót hallják, hogy Pattaya, akkor Thaiföld sok látogatója rögtön Thaiföld leghíresebb és legforgalmasabb turisztikai központjára gondol. Az elmúlt években Pattaya olyan hellyé változott, amelyet olyan turisták látogatnak, akik szeretik a csak egy karnyújtásnyira levő mindennemű kényelmet. Szószerint tenger, homok, nap és szórakozás az egyben.

Pattaya körülbelül 140 kilométerre délkeletre található Bankoktól a Thai – öbölben és mint üdülőközpont kielégíti minden magasigényű turista kívánságait. Tudja, hogy miért? A tengerparti tevékenyésgi lehetőségek, luxus hotelok, kellemes környezet, szórakoztató parkok, múzeumok és az éjszakai élet – mindezek az igazi thaiföldi csábítók!

Pattaya történelme, kultúrája

Szóljunk pár szót Pattaya üdülőhely történelméről is. Nincs még ötven éve sem, amikor is Pattaya csak egy kis halászfalucska volt. A fordulat 1959 – ben állt be, amikor a területet pár amerikai katona látogatta meg, akiknek bázisa a Nakhon Ratchasimán volt. Kibéreltek itt egy házat és a kristálytiszta tengernek köszönhetően maradtak egy hétig. Amikor visszatértek a sajátjaik közé, akkor gyorsan terjedt a hír egy létező varázslatos helyről. Nem tartott sokáig és más katonai képviselők is kezdtek ide szálingózni, később a családjaikkal is. A további fejlődés csak idő kérdése volt.

Pattaya fokozatosan vált azzá a hellyé, amelyet körülbelül a turisták egyharmada meglátogat, annak ellenére, hogy a környzeti feltetételek itt nincsenek a legmagasabb szinten. Mindezt azonban kompenzálja a sokrétű szolgáltatáscsomag, amit Pattaya nyújt. A turistákat ide sok dolog vonza, a kellemes időjárástól kezdve az elérhető szállásszolgáltatásokon keresztül egész a szenvedélyes éjszakai életig, amely telis tele van a legrégebbi foglalkozás űzőivel. Pattaya az igazi és tökéletes hely az igényes turistáknak, azonban ha nyugodt szabadságra vágyik tele romantikus helyekkel és elhagyatott tengerpartokkal, akkor Pattaya nem a megfelelő célállomás.

Természet Pattayabán

Pattaya három sziklás fokkal van körbevéve, amelyeket tengerpartok választanak el egymástól. Ami a kínált szolgáltatásokat illeti, mindegyik egy kicsit más. Ezekből a strandokból nap mint nap hajók indulnak útra a közel fekvő korall – szigetekre, amelyek környékén sok szépség és Thaiföldön a legtökéletesebb kisolgálás várja a búvárkodás szerelmeseit. Másik érdekes természeti vidék a Khao Pattaya. Ez egy magas domb, amelynek tetejéről egy gyönyörű kilátás nyílik a környékre és a szerelmesek biztos, hogy találnak itt maguknak egy kis fészket a turbékolásra. A domb másik tetején fekszik a Wat Phra Yai templom, amely sok kis szoborral körbevett hatalmas ülő Buddhával büszkélkedhet. A Buddhához hosszú, a legendás kígyók által körbevett lépcsőjárat vezet. További természeti érdekességek közé tartozik a Suan Chaloemphrakiat park, amely tökéletesen megművelt parkkal büszkélkedhet, amely tele van úszó növényekkel és tekergős kicsi utakkal. Azok számára ideális ez a park, akik menekülni akarnak a város forgalma és sűrűje elől.

Szórakozás

Pattaya Vízi Park

A vízi park a Jomtien strand közelében található és a családosok igazi paradicsoma. Található itt egy medencepark négy hatalmas csúzdával, és a magasan elhelyezett forgó étteremből egy lélegzetelállító kép tárul a tengerre és a városra az idelátogató elé.

Másik csábítás az Elefánt falu a Pornprapanimitr Road - on, ahol nem mindennapi élményeket szerezhet elefántokon való utazásból a dzsungelon és folyón keresztül. A virágok szerelmesei a Tampon Nong Pru - ban találnak egy orchidea farmot, amelyet Siriporn- nak hívnak. A szépséges orchidákat itt meg is lehet vásárolni. A tengeralatti világ szerelmeseinek pedig 2003 – ban nyitották meg az egyik leglátogatotabb attrakciót – a Vízalatti világot, ahol több száz fajta egzotikus növényt és állatot látni.

Az éjszakai élet Pattayaban

Pattaya Bankokhoz hasonlóan egy luxus csábítás és a szexipar központja. Az alkonyat beköszöntével megszámlálhatatlan mennyiségű go – go és sztriptízbár nyitja ki kapuit, ahol fekete hajú lányok mosolyognak Önre és luxusszintű szolgáltatásait kínálják. Meglátogathatja a híres masszázsszalonokat is, amelyek még a legigényesebb turistákat is kielégítik. Lehetőség sok van, de vigyázzon elsősorban az egészségére, mert a nemi betegségek előfordulása itt nagyon gyakori és elterjedt. Ha betartja a biztonságos örömszerzés alapszabályait, akkor biztos, hogy egy nem mindennapi élményben lesz része. Pattaya csak Önre vár és szószerint kielégíti minden egyes vágyát és álmát.

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok