Thaiföld - Thaiföldi orchideák

(Oldalak) > > > Thaiföldi orchideák

Thaiföldet joggal nevezik az orchideák országának, mivel a helyi tipikus virág az orchidea. Thaiiföldön ezen virágnak körülbelül 1300 fajtája nő, sokuknak sajnos még magyar elnevezése sincsen. Szembetalálkozhat velük majdnem minden lépésen. Főleg délen és a hegyesebb északi részen nőnek.
 Találni itt gyönyörű fehér, lila, zöld, de még rózsaszín, sötét bordó, sárga virágokat is. Némelyik virágocska törékeny, mások viaszosan kemények, a virágok laposak vagy spirálos szélűek – Thaiföldön egyszerűen bármilyen orchideát megtalálhat, amelyik csak eszébe jut. 

Az orchideák nagyon jelentős kiviteli termékek. Manapság kivitelük értéke eléri az 50 millió dollárt évente. A virágokat főleg Japánba és az USA – ba exportálják. Ezenkívül az orchideákból minden turista visz magával haza. A vágott virágok mindenhol körbeveszik az ide látogatót - piacokon, kertészetekebn. Néhány darab, tucat vagy több száz darabonként csokrokba vannak kötve, ajándékdobozokban vagy kartonokban, melyek üzleteseknek vannak szánva. Ha azonban nem akar összetűzésbe kerülni a törvényekkel, akkor ne feledkezzen meg róla, hogy a természetben orchideákat nem szabad letépni!

A növényvilág szerelmeseinek Thaiföld tényleg egy földi paradicsom. A vágott és cserepes hibrid orchideák termesztése Thaiföld gazdaságának nagy részét képezi, az orchideák az export naygmértékű részesei. A thaiföldi cégek az egész világon úgy ismertek, mint a legjobb minőségű orchideák termelői, és nemcsak a felnőtt, a végső felhasználóknak szánt orchideáké. Egy sor amerikai és európai vállalat vásárolja fel a kicsi nyövényeket, amelyeket később maguk növesztenek és adják el a végső fogyasztónak.

Bankokban látogassa meg a helyi piacot, ahol több ezer fajta virágot, főleg orchideát lehet megvásárolni. Csaoprája folyó mentén Bankok központjában a virágok több utcát telítenek meg. Több van itt belőlük, mint bármely botanikus kertben. Vehet pici virágokat súlyra, a mindennapi lakásdíszítéshez, de gyönyörű virágcsokrokat és koszorúkat is az ünnepibb alkalmakra. A virágokkal való üzletelés Bankokban ezreket tart el. A rózsák, tulipánok, jázminok vagy lótuszvirágok teljesítik ki az orchideák piacát. A mai időkben már régóta nem az őserdőben szedik őket, hanem speciális orchidea farmokon termesztik. Éppen a Virágpiacon csodálhatja végtelen sokszínűségüket és alakjukat.

Thaiföldi utazása során ne felejtse el meglátogatni a helyi orchidea farmok egyikét – például a Nong Nooch Village –et (trópikus kert orchideákkal, elefántokkal és a thai kultúra mutatványaival), vagy a Siriporn orchidea farmot (vásári orchidea kiállítással).

Értékelés: Thaifold last minute utak, letenky

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok