Thaiföld - Időjárás

(Oldalak) > > > Időjárás

Thaiföld időjárása és éghajlata

Thaiföld egy relatíve kellemes időjárással rendelkező ország, így az egészévi turisztikára nagyon alkalmas. A thaiföldi éghajlat trópikus, magas hőmérséklettel és nedvességtartalommal is. Az éghajlatra a legnagyobb hatással a monszum szelek vannak, amelyek az évszak szerint változtatják irányukat. Nyáron nedves levegőt hoznak az óceántól a szárazföldre, télen száraz hideg levegőt és az esők időszakát.

Három évszak váltakozik itt. Forróság, hideg és az esőzések időszaka. Júniusban találkozhatunk a Délnyugati Monszun hatásával, amely magával hozza az esőzések időszakát, amely körülbelül szeptemberig tart. Nem kell azonban semmitől sem félnie, ez az időszak is alkalmas a turisztikára. A csapadék csak nagyon kevés idejig tart, sokszor csak egy óráig vagy egy éjjel. Az esőzések időszaka a mezőgazdasági aktivitásáról ismert és a fesztiválok és nemzeti ünnepek legnagyobb számáról is.

Értékelés: Thaifold last minute utak, letenky

Mikor utazzunk Thaiföldre?

A legalkalmasabb időpont Thaiföld meglátogatására november – február időszak, amikor a hőmérséklet a kellemes 30 Celsius fok körül mozog. A nyaralásra legkevésbé alkalmas  időszak a február – június időszak, amikor a hőmérséklet sokszor a  40 fokot éri el és a levegő páratartalma is növekszik. Thaiföldön egész évben magas a páratartalom, körülbelül 65 – 80%.

Az átlagos nappali hőmérséklet 30 Celsius fok körül mozog és a tenger hőmérséklete egész évben  27 – 29 Celsia fok között van. Hát nem gyönyörűséges?

Jótanácsok

Vigyázzon a hőmérsékletváltozásokra, főleg ha a magasabban elterülő területekre utazik. A hőmérséklet itt akár 10 fok alá is süllyedhet. Minél nagyobb tengerszint feletti magasságba utazik, annál hidegebb az időjárás és nagyobbak a különbségek a nappali és az éjszakai hőmérsékletek között. Minél messzebb a tengerparttól, annál magasabb Thaiföldön a hőmérséklet és nehezebben elviselhetőek. A tengerparton a klíma mindig mérsékeltebb a mindig jelenlévő szellőnek köszönhetően.


Ha éppen esik, akkor ne ijedjen meg, hanem induljon el Bankokba például, látogassa meg a híres templomok egyikét vagy valamely az egész világban ismert nemzeti parkot.


Minden esetben azonban érvényes – ne felejtse el a minőségi napszemüveget és a védőkozmetikát.

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok