Thaiföld állatvilága és növényzete

19.05.09 08:03:53

Thaiföld azon országok közé tartozik, amely többek között sokszínű flórával és faunával is csalogatja a turistákat. Az ország fekvésének köszönhetően sok egyenlítő menti vidékre jellemző állat- és növényfajjal találkozhatunk, de a mérsékelt égöv állatai is képviseltetik magukat. Mivel a környezetevédelem nem megfelelően hatékony, az exotikus állatok többségét már csak nemzeti parkokban és tájvédelmi körzetekben láthatjuk.

Az esőerdők rohamos ütemű irtása, és a légszennyezés egyre növekvő mértéke ellenére Thaiföld igyekszik megőrizni exotikus jellegét, amely sok kalandot kínál. Sok csodás hely található itt, egy kis szerencsével láthatunk elefántot, tigrist, leopárdot, maláji medvét, majomfajtákat, szarvasokat és delfineket is. Thaiföldön nagyon elterjedtek a kígyók, több, mint 300 hüllőfaj él itt, ezek közül 6 faj mérgező, pl a kobra, piton, boa és a vipera.

Az ország jellegzetes növénye az orchidea. Szinte mindenütt megtalálható, igazán lenyűgöző virág. Ami a természet sokoldalúságát illeti, Thaiföldön kristálytiszta tengerben búvárkodhatunk, megcsodálhatjuk a vízeséseket, átvághatunk a sűrű dzsungelen, vagy leheveredhetünk a hatalmas pálmák árnyékában, egy-egy orchideával a kezünkben. Thaiföld ezen kívül gyümölcsfákban és bambusznádban sem szenved hiányt.

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok