Thaiföld - Thaiföld - Bangkok

(Oldalak) > > > Thaiföld - Bangkok

Bangkok, 1782 – től Thaiföld fővárosa. Sok stílus keveréke, azonban a hagyományos thai kultúra veszi ki a legnagyobb részét az építészetben és a kultúrában is. A hagyományos és a modern stílus ötvözete Bankokban sok helyen felfedezhető. Például a kicsiny meditációs házak a bankok és az üzleti központok tetején.

Bankok egy vad és hektikus nagyváros, ahol az összes thaiföldi ocsmánysággal és szentségével találkozhat. A luxus bevásárló központok és hotelok, a túlzsúfolt utcák, piacok, csevegő emberek, a gyönyörű és a történelemmel körbevett buddhista templomok, a forróság és a hagyományos szerelemutcák, ez az igazi és a szabad Bankok arca. Itt él a thai lakosság több, mint 10 %-a, mivel Thaiföld legfontosabb metropoliszáról van szó. Az emberek itt találnak munkát, szórakozást és egy új kezdet lehetőségeit is. Bankok ennek a történelemmel és szépségekkel támogatott ország pulzáló szíve.
Ha úgy dönt, hogy maglátogatja Bankokot, akkor nem szabadna elfelejtenie meglátogatnia néhány történelmi emlékhelyet, mint a Királyi palota, Wat Phra Kaeo és a Wat Pho. Ezek a történelmi emlékek a város szíve. Az egész területen, amely több, mint 1900 méter, talál több káprázatos történelmi építményt és buddhista templomot. A legismertebbek közé tartozik az ún. Smaragd Buddha temploma, ahol a legszentebb és a legvédettebb szimbóluma van elrejtve Thaiföldnek – a smaragd Buddha. Ez egy kicsiny szobor zöld jádekőből, magas alapzaton ülve.  Másik fontos hely Bankokban a Wat Pho templom, ahol az egyik legnagyobb attrakció található, a fekvő Buddha, továbbá a Sanam Luang templom és a Nemzeti Múzeum. Említésre méltó még a Damnoen Sadduak lebegő piac, a forgalmas kínai negyed és a Nakhon Pathom templom, ahol a világ legnagyobb pagodája tekinthető meg.

Bankok környéke

Most pedig Bankok környékével foglalkozunk és szólunk pár szót a provinciában található néhány érdekességekről.

Samut Sakhon

A Samut Sakhon tartomány egy fő halászkikötő és a legjelentősebb sógyártó. Az helyi érdekességek közé tartozik a Mahachai piac, ahol friss halat, hagyományos földművelő eszközöket, a helyi hagyományos sarong kendőt lehet venni és a piac közelében fekszik a festői halászfalucska, Tha Chalom, ahol a helyi kedves emberek vendégül látják az ide látogatókat. Ebben a tartományban sok templomot találni, úgy mint pl. a Wat Yai Chom Prasat, Wat Chong Lom és Wat Sutthi Wata Wararam templomok, ahol a nyugalom oázisát és nem utolsósorban Phanthai Norasing szentélyét, amelyet a tisztesség szimbólumának van tartják.

Nakhon Pathom

A Nakhon Pathom tartomány Tha Chin folyó környékén terül el. Ez az ókori terület nagyon érdekes történelemmel rendelkezik és egyszersmint a kultúra fejlődésének központjaként is hat. Nakhon Pathom elsősorban a világon a legmagasabb buddhista építményével, a Chedi Phra Pathom-mal büszkélkedhet. 114 méteres magasságával az egész város domináns helyévé vált és mindeközben a zarándokok milliót vonzza az egész világból. További érdekes helyek közé tartozik a Sanam Chan palota, amely  VI. Rámi király uralkodásának idejéből származik és a Rózsakert falusi rész, amely hagyományos thai kultúrájával és az elefántokon való kirándulás lehetőségével csábít.

Nonthaburi

A Nonthaburi tartomány telis – tele van trópikus gyümölcsfákkal és gazdag ültetvényekkel. Nonthaburi elsősorban antropológiai múzeumáról, ahol a növények, állatok és emberek fejlődésének területéről származó kiállított tárgyak kápráztatnak el, hagyományos Joe Louis Theatre színházáról, a Hagyományos Thai Gyógyászat Intézményéről és a nagyszabású királyi templomról híres, melynek neve Wat Chaloem Phra Kiat, és a kínai és a thai stílus keveréke.

Chachoengsao

Chachoengsao tartomány fontos földművelési terület, ahol az ipar és az üzlet nem fejlődik. Termesztenek itt olyan terményeket, mint a rizs, búza, cukornád, bab és a szója. Ezt a területet elsősroban a városi erődítmény tette híressé, amelyet még III. Rámi uralkodása alatt építettek fel. Az erődítmény manapság nyugodt helyet nyújt sétákhoz és pihenéshez. A tartomány meglátagatásakor mindenképp  próbálja ki a Bangpakong folyón való hajókirándulást. Az út alatt csodálatos emlékhelyek tárulnak majd fel, és a gyönyörű természet képe is felejthetetlen emléket nyújt majd.

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok