Thaiföld - Alapinformációk

(Oldalak) > > > Alapinformációk

A thaiföldi emberek

A thaiföldi emberek híresek kedvességükről és a környezetük iránt való figyelmességükről. Őszinték, vidámak és társaságkedvelőek. Szívesen ismerkednek külföldiekkel és nagyon tudnak örülni kultúrájuk és nyelvük iránt kinyilvánított érdeklődésnek. Azonban a nyíltságuk ellenére be kell tartani bizonyos szabályokat, amelyek társadalmukat befolyásolják. Ez érvényes a templomok és a kolostorok meglátogatására. Az ajtóban mindig vegye le a cipőjét, üljön le törökülésbe és vigyázzon arra, hogy a lábai ne irányuljanak egyenesen a Buddha szobor felé. Egy másik fontos szituáció a véletlenszerű találkozás az uralkodóval. A thaiföldiek a következő szabály szerint viselkednek – az uralkodónak magasabban kell lennie, mint az ő magasságuk.

Hivatalos nyelv a thai nyelv, ezért csak jól jöhet, ha megtanul pár thai szót. A helyi embereket ezzel a gesztussal megörvendeztetheti. Megértetheti magát itt angolul, a legtöbb iránymutató, amelyek a fő turisztikai attrakciókat és útvonalakat jelzik, angolul vannak írva.

Utazási okmányok, víza

Thaiföldre való utazásakor ne felejtse otthon az útlevelét. De vigyázat! Az útlevélnek még minimum fél évig érvényesnek kell lennie az ország meglátogatása után is. Jól jön a betegbiztosítási kártya is és legalább még egy okmány, ami a személyazonosságunkat bizonyítja. Soha nem tudhatja, hogy mi fog történni.
Vízumot a budapesti Thaiföldi Nagykövetségen lehet kérni, és körülbelül 7000 Ft – ot tesz ki. Egy ilyen vízum érvényessége általában 60 nap, de a legtöbb helyen meg lehet hosszabbítani.

Értékelés: Thaifold last minute utak, letenky

Vámelőírások

Az országba bármilyen személyes tárgyat bevihet, de csak megfelelő méretben. Azonban tiltott lőfegyverek, pornográfia, drogok és robbanószerek bevitele. Szabályozva van a kommunikációs eszközök, kozmetika, állatok és növények behozatala.

Majdnem semmilyen korlátozás nem létezik a külföldi pénznemek kivitelére és behozatalára, de a csekkeket és a váltókat a leszállás után 15 napon belül be kell váltani.

Szigorú szabályok érvényesek azokra, akik tiltott tárgyakat akarnak csempészni. Azoknak, akik a vámmentes tárgybehozatalnál (tiltott vagy vám alá eső áru) tetten lesznek érve, büntetést kell fizetnük. A büntetés összege eme áru árának négyszeresében van meghatározva. Majd ezt követi az áru elkobzása.
A kivitelre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a behozatalra. Ha vallási témájú ajándékot fog akarni hazavinni, általában Buddha szobrot, akkor engedélyért kell folyamodnia. A többi legális ajándékok kivitele nincs szabályokhoz, megszorításokhoz kötve.

Öltözék

Thaiföldön nem létezik semmilyen különleges törvénykezés a ruházattal kapcsolatban, kivéve  atemplomok meglátogatását. Ezekre a helyekre alkalmas öltozékben lépjen be, fedett vállakkal és térdekkel.
A thaiföldön való nyaraláshoz könnyű, szellős ruházat és természetesen minőségi cipők ajánlottak. Ha a belföldre fog utazni és a magasabban elterülő helyekre, akkor csomagoljon be vízálló kabátot és szvettert is. Ezeken a helyeken a hőmérséklet néha nulla fok alá is süllyedhet.

Természetes ugyebár a rovarírtók, napozó krémek, napszemüveg és a fejfedő becsomagolása.

Egészségügy és biztosítás

Az egészségügyi ellátás Thaiföldön nagyon magas szinten van és a nagy városok, úgy mint Bankok, jó minőségű orvosi ellátást nyújtanak. A távolabbi helyeken az orvosi ellátás nehezebben hozzáférhető. Ha váratlan sérülés érte, akkor szükség esetén a katonai kórházak is segítenek ellátni. Nagy előny a gyógyszerekhez való hozzáférés a gyógyszertárakban. A gyógyszereket recept nélkül és nagyon olcsón beszerezheti.

Elengedhetetlen az egészségügyi biztosítás megkötése. Ezt megköti vagy az utazási iroda vagy az Ön biztosítója.

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 A Mekong folyó
22.12.2009 IX.Rama király
30.07.2009 Théraváda buddhizmus

Utoljára a fórumban...

24.05.2011 Vízum

Utolsó fényképek...

Öböl a szigeten
Sétány
Magányos sziget
Séta
Várakozó csónakok